Negatieve BKR

Geld lenen met negatieve BKR

400x400Een lening afsluiten doet u vaak om een grote aankoop te kunnen realiseren. Een lening kan dus een goede uitkomst zijn wanneer u niet veel geld beschikbaar heeft. Maar er is één probleem. U zit met een negatieve BKR. Dat betekent eigenlijk dat u geen geld kunt lenen. Maar toch zijn er alternatieven te vinden op de markt.

Kan ik geld lenen met een negatieve BKR?
De traditionele kredietverleners zullen u geen lening af laten sluiten als u een negatieve BKR heeft. Maar er zijn andere kredietverleners die wel lening verstrekken aan mensen met een negatieve BKR. Dit zijn leningen die u af kunt nemen zonder een BKR toetsing te hoeven doen.

Deze kredietverleners bieden u persoonlijke en doorlopende leningen aan. De kredietverleners gaan er eigenlijk al vanuit dat alle mensen een lening willen een negatieve BKR hebben. Ze hebben dit risico dus al ingedekt in de vorm van een hoge rente. Geld met een negatieve BKR is dus duurder dan een gewone lening.

Is het verstandig om geld te lenen met een negatieve BKR?

Dit kunt u zich natuurlijk altijd afvragen. Vaak zit u niet zomaar met een negatieve BKR. Dit kan door betalingsachterstand zijn, maar dit kan ook door een administratieve fout komen. Hoe dan ook, u zit zeker vijf jaar met een negatieve BKR. Dat is erg vervelend als u net een lening nodig heeft. Maar dit moet u natuurlijk ook aan het denken zetten.

Nu kunt natuurlijk naar allerlei andere oplossingen gaan zoeken en misschien een lening aanvragen waar u geen BKR toetsing voor nodig is, maar is het verstandig? Als u kiest voor deze lening, dan sluit in principe een zeer hoge lening af. U bent altijd duurder uit. En dat zult u terugvinden in uw maandelijkse lasten. Vraag uzelf dan ook af of u dat financieel nu wel aan kan. Als u al weinig overhoudt in de maand, dan kunt u zich afvragen of het wel verstandig is.

Daarnaast sluit u vaak een lening af die u in een periode van bijvoorbeeld 3 jaar af moet lossen. Dat betekent dat u ook 3 jaar hier aan vastzit. 3 jaar lang zult u bezig zijn met het aflossen van uw lening. Probeer hier een goede en weloverwogen keuze in te maken. Lees u dus goed in en probeer erachter te komen of het wel nodig is om een lening af te sluiten.