Auto met negatieve BKR kopen

Auto kopen met negatieve BKR

400x400U heeft een zeer mooie auto gezien, maar u heeft op dit moment niet het geld om deze auto te kopen. U besluit om een lening af te sluiten. Maar u komt erachter dat u een negatieve BKR heeft. Maar u wilt toch wel heel graag die nieuwe auto kopen. Is er dan geen manier om met een negatieve BKR toch te lenen?

Wat doet het BKR nu eigenlijk?

Iedereen die geld leent in Nederland wordt door het BKR geregistreerd. BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Het is in 1965 opgericht en is een krediet informatiesysteem. In dit systeem staan alle verplichtingen van Nederlanders die in de laatste 5 jaar een krediet hebben geleend.

Hoe vervelend u misschien de BKR ook vindt, de BKR is er om consumenten te beschermen. Zij houden namelijk in de gaten dat u niet teveel leent. Hierdoor willen ze voorkomen dat mensen in financiële problemen komen. Weet u niet zeker of u een negatieve BKR notering heeft? U kunt op de website van BKR uw gegevens aanvragen. Hier zult u wel een klein bedrag voor moeten betalen.

Ik heb een negatieve BKR, maar ik wil toch lenen

Zoals u al eerder kon lezen gaat dat een zeer lastig verhaal worden. Traditionele kredietverleners zullen u niet zo snel een lening laten afsluiten. Toch zijn er alternatieven op de markt te vinden. Er zijn kredietverleners die u een lening aanbieden wanneer u een negatieve BKR heeft.

Deze kredietverleners zijn vooral op het internet te vinden. Echter zit hier wel een groot nadeel aan. De kredietverleners nemen in principe een groot ‘risico’ met u aangezien u een negatief BKR heeft. Daar willen kredietverleners zich zo goed mogelijk tegen indekken. Het nadeel hiervan is dat u hier eigenlijk de pineut van wordt. U zult bij deze lening een hogere rente moeten betalen, dan bij een ‘normale’ lening.

Daarnaast moet u zichzelf eens goed afvragen of het wel verstandig is om een lening af te sluiten. Heeft u eigenlijk wel die nieuwe auto nodig? En kunt u misschien niet op een andere manier aan geld komen door bijvoorbeeld uw auto te verkopen of geld te lenen bij een familielid? Lenen is niet altijd de juiste oplossing. Er wordt soms te snel aan lenen gedacht, terwijl er genoeg betere of andere oplossingen zijn.