BKR toetsing

De BKR toetsing

400x400De BKR toetsing is het middel van de Nederlandse overheid om Nederlanders te beschermen tegen het aannemen van een nieuwe lening. De BKR toetsing is ruwweg gezegd een elektronische controle. Deze controle vindt plaats op een enorme lijst met alle kredietgegevens van iedereen die een soort van lening aan is gegaan.

Elke Nederlander die dus een krediet aangaat, komt in deze lijst te staan. Hierbij horen kredieten als een persoonlijke lening, een doorlopend krediet maar ook leningen die u niet gauw zou verwachten.

Ook de telefoon verplichting wordt meegerekend. Het idee achter dit alles is simpel. Elke extra (meetbare) betalingsverplichting die u maandelijks heeft zorgt ervoor dat u meer moeite heeft met het terugbetalen van een lening. Uiteindelijk draait het namelijk om het terugbetalen. Wanneer dit nooit een probleem zou zijn, zou de overheid en de AFM ook niet zomaar gaan ingrijpen. Het draait dus om het terugbetalen van de lening.

Hoe meer telefoonrekeningen u heeft, hoe minder budget u dus overhoudt om leningen die u aangaat terug te betalen. Het kan dus zelfs zo zijn dat als u een betalingsachterstand heeft bij KPN, T-Mobile of Telfort, u geen krediet kan aangaan. Het is dus van wezenlijk belang dat u ervoor zorgt dat u goed voldoet aan uw betalingsverplichtingen. Anders bestaat de kans dat u niet door de BKR toetsing heen komt. U kan dan niet lenen.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Wanneer om een of andere reden u dus niet meer door de BKR keuring heen komt, dan heeft u dus een acuut probleem. Niemand leent zomaar zonder reden. Wanneer u dus een lening aan wilt gaat is er dus een reden die belangrijk genoeg is om toch een lening te krijgen. Het kan u enorm veel frustratie opleveren als het BKR in Tiel u gaat tegenwerken. De belangen zijn groot en waar u dan ook een lening probeert aan te vragen, wordt u geweigerd. Overal waar u uw gegevens achterlaat krijgt u te horen dat u slechte BKR score heeft.

Al die leningwebsites op het internet proberen u te lokken maar geen website is in staat u te helpen aan die kleine lening van 1000 euro of 2000 euro. En dat terwijl u zeker weet dat u die lening zonder problemen kan terug betalen. U heeft dus geen zorgen over terugbetalen in de toekomst, terwijl u wel wordt afgerekend op betalingsresultaten uit het verleden.

U moet een oplossing vinden. De oplossing ligt voor de hand. U moet de BKR toetsing omzeilen. U moet geld lenen zonder BKR toetsing.

Geen paniek

Dat is wel even schrikken. Zowel de telefoonrekeningen als de leningen die u in het verleden bent aangegaan, tellen mee voor het verkrijgen van een nieuwe lening. Ook kopen of afbetaling telt mee. Wanneer u in de winkel dus een product koopt en deze op lange termijn past terugbetaalt, dan wordt dit ook geregistreerd bij het BKR. Ook hiervoor geldt dus dat u voor het verkrijgen van een lening een alternatief moet bedenken als u in het verleden niet in staat bent geweest een product terug te betalen waarvoor een afbetalingstermijn gold.

Geld lenen zonder BKR toetsing kan dus ook gelden nadat u problemen heeft gehad bij het bestellen van een product op Neckermann.nl of Wehkamp. Wanneer u daardoor een slechte BKR score heeft opgelopen zal dit problemen geven bij nieuwe BKR toetsingen. Maar raakt u niet in paniek. Er zijn oplossingen in de praktijk. Het lenen houdt niet op bij een slechte BKR score.